Datapolitik
Generelt og dataansvarlig
Denne politik om behandling af persondata beskriver, hvorledes Bellevue indsamler og behandler oplysninger om dig.
Persondatapolitikken fælder for persondata, som du afgiver til os, eller som vi indsamler via www.bellevuegardiner.dk (hjemmeside).
Dataansvarlig for hjemmesiden er Bellevue.
Hvilke persondata indsamler vi, til hvilke formål og retsgrundlag
Når du besøger hjemmesiden, indsamler vi oplysninger om dig og din brug af hjemmesiden. Det kan være, når du f.eks. tilmelder dig et evt. nyhedsbrev,
deltager i konkurrencer mv.
Vi indsamler også cookies. Du kan læse mere om cookies nedenfor.
Når du handler i vores webshop registrerer vi dit navn, adresse, e-mailadresse, telefonnummer, betalingsmåde, oplysninger om hvilke vare du køber og eventuelt
har returneres.
Derudover oplysninger om den IP-adresse, hvor bestillingen er foretaget.
Vi kan foretage kundetilfredshedsundersøgelser samt opfordre dig til at vurdere os på fx Trust Pilot hjemmeside. Har vi dit samtykke, kan vi også bruge oplysningerne
til markedsføring herunder til at minde dig om igangværende bestillinger, der ikke er færdiggjorte.
Formålet er, at levere de varer, du har bestilt og i øvrigt opfylde vores aftale med dig, samt administrere dine rettigheder til fx returnere og reklame.
Oplysninger om dine køb behandler vi også for at overholde lovkrav, herunder til bogføring og regnskab. Retsgrundlaget for behandlingerne er således aftalen
med dig og lovkrav.
Nyhedsbrev
Tilmelder du dig vores evt. nyhedsbreve, indsamler vi med dit samtykke oplysninger om dit navn, din e-mailadresse, din interesse for vores vare. Formålet er
at kunne levere tilbud, målrettet markedsføring, information og servicemails til dig. Vi kan profilere dig på baggrund af dine oplysninger, dine indkøbs-
historik, og evt. cookies for evt. at kunne sende målrettet markedsføring på varer der kan være interessant for dig.
Kontakt via web eller chat
Hvis du kontakter os fx om en ordre, forespørgsel eller klage, behandler vi dine identifikationsoplysninger som fx navn, e-mail, samt persondata om dig, som du
giver ved henvendelse.
Formålet er kundeservice, forsvare os mod et krav eller gøre et retskrav gældende, og/eller pligter efter lovgivningen.
Denne side bruger også cookies.
Børns persondatabeskyttelse
Vi er opmærksomme på det særlige behov for persondatabeskyttelse omkring børn. Vi samler ikke vidende oplysninger om børn under 13 år, med mindre
Værge eller forældremyndighedsindehaverens samtykke foreligger.
Hvis du mener at vi har indsamlet at vi har indsamlet persondata om børn under 13 år, beder vi dig kontakte os med henblik på sletning.
Cookies
Denne hjemmeside fungerer, ligesom de fleste hjemmesider, bedst, hvis du tillader brug af cookies.
En cookie er en lille tekstfil som sendes fra web-serveren til webbrowseren. Denne cookie gør det muligt for hjemmesiden eller serveren at indsamle specifik,
Men begrænset information fra webbrowseren om den besøgende, dig.
Hvordan bruger vi cookies?
Vi bruger cookies til at hjælpe os med at huske dig, når du besøger hjemmesiden igen og til at huske, hvilke sider, og hvilke indstillinger, som du måske har
valgt undervejs – vi kan bruge de oplysninger til at personliggøre det indhold, der bliver vist eller at undgå, eks. En pop-up bliver vist to gange.
Vi kan gøre brug af tredjeparts-cookies (indstillet fra andre websites, som eks. Google) til at indsamle og bevare anonyme statistikker om
Browsin-mønstre eller hjemmesideadfærd og opbygge en demografisk profil. Den data er indsamlet sammen med andres besøgsdata
For at danne en kollektiv analyserapport. Det er vigtigt at bemærke, at denne data ikke er personligt identificerbar og udelukkende bruges til rapportering/statistiske formål.
Hvad hvis jeg ikke ønsker cookies med?
Du er ikke forpligtet til at acceptere cookies fra vores hjemmeside, og de fleste browsere giver dig mulighed for at afvise dem. Hvis du ønsker
at vide, hvordan du gør dette, skal du se på Hjælp
i menuen på din browser eller kontakte din systemadministrator. Du skal dog bemærke, at hvis du afviser cookies, vil visse tjenester eller sider
på denne hjemmeside ikke være tilgængelige for dig, eller måske ikke fungere efter hensigten.
Hvem deler vi dine persondata med?
Vi videregiver dine persondata, når det er nødvendigt for at levere til dig. I så fald vil dit navn, (leverings)adresse, e-mail, telefonnummer
samt ordrenummer og specifikke leveringsønsker kunne videregives til en eller flere transportører, der forestår den fysiske levering.
Ved køb eller henvendelse til os om ikke-lagerførte varer kan de nævnte oplysninger videregives til producenten eller sælgeren af den
pågældende vare, som i så fald vil forestå leverancen.
Databehandlere
Vi overlader persondata til datahandlere, der udelukkende behandler personoplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.
Vi har indgået skriftlige databehandler med alle databehandlere herunder sikret, at de er underlagt fortrolighed.
Databehandlere kan være placeret i EU/EØS eller lande, hvis vi har tilstrækkelige garantier for, at dine personoplysninger er undergivet fornødne
behandlingssikkerhed. Vi benytter databehandlere til fx teknisk drift og forbedringer af hjemmesiden, udsendelse af nyhedsbreve samt
målrettet markedsføring, herunder retargeting, samt til din bedømmelse af vores virksomhed og produkter.
To af disse databehandlere er beliggende i USA (Google, Facebook). De fornødne garantier for overførsel af oplysninger til USA er sikret gennem
deres certificering under EU-U.S. Privacy-Shield.
Dine rettigheder som registreret
Du har ret til at få adgang til dine persondata.
Du har til enhver tid ret til at få oplyst, hvilke persondata vi behandler om dig, hvor de stammer fra, og hvad vi anvender dem til mv.
Du har ret til at få unøjagtige persondata rettet eller slettet.
Hvis du mener, at de persondata, vi behandler om dig, er unøjagtige, har du ret til at få dem rettet.
I nogle tilfælde vil vi have en forpligtigelse til at slette dine persondata. Det gælder fx, hvis du trækker dit samtykke tilbage.
Hvis du mener, at dine persondata ikke længere er nødvendige i forhold til det formål, som vi indhentede dem til, kan du bede om at få dem slettet.
Du kan også kontakte os, hvis du mener, at dine persondata bliver behandlet i strid mod lovgivningen eller andre retslige forpligtigelser.
Når du henvender dig med en anmodning om at få rettet eller slettet dine persondata, undersøger vi, om betingelserne er opfyldt, og
Gennemfører i så fald ændringer eller sletning så hurtigt som muligt.
Du har ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine persondata. Du kan også gøre indsigelser mod vores behandling af dine
Persondata til markedsføringsformål. Hvis din indsigelse er berettiget, sørger vi for at ophøre med behandling af dine persondata.
Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde et samtykke, du har givet os til en til en given behandling af persondata.
Hvis du ønsker at tilbagekalde dit samtykke, kan du gøre det via en e-mail til os.
Du kan gøre brug af dine rettigheder ved at kontakte os.
Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet, Borgergade 28,.5,
1300 København K over vores behandling af dine persondata.
Klage kan blandt andet indgives på mail dt@datatilsynet.dk eller tlf. +45 33 19 32 00.
Kontaktoplysninger
Hvis du har spørgsmål eller ønsker at bruge dine rettigheder, kan du kontakte os.
Bellevue Gardiner
Ringstedgade 16
4700 Næstved
Danmark
Tlf.nr. 55 72 70 33
E-mail: bellevue@gardiner.dk
Sletning af persondata
Oplysninger indsamlet ved brug af cookies mv. slettes i henhold til oversigten.
Vi gemmer oplysninger om din framelding, så længe vi i medfør af lovgivningen skal kunne dokumentere dette.
Oplysninger indsamlet i forbindelse med køb du har foretaget på hjemmesiden vil blive opbevaret i 5 år til udgangen af et regnskabsår for at opfylde borføringslovens krav.
Sikkerhed
Vi har naturligvis truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at undgå, at dine personoplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet,
offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid mod lovgivningen.
Kun medarbejdere, der har et reelt behov for at få adgang til dine persondata for at udføre deres arbejde, har adgang til disse.
Ændringer i datapolitikken
Vi forbeholder os ret til på ethvert tidspunkt at ændre Persondatapolitikken og giver i så fald meddelelse på hjemmesiden med et passende
varsel og/ eller på de enkelte tjenester, når dette er relevant.
Den til enhver tid gældende politik er tilgængelig på hjemmesiden og de relevante tjenester.